Net echt

Mischa 2.194 maal bekeken.
cake, zelf maken, grappig

'T LOO - Toen er visite kwam, je jarig was, of je verveelde heb je vast wel eens een cake of taart gebakken. Je was vast erg trots om het resultaat te laten zien en je hebt er lekker van gesmuld. Maar wat nu als je iedere dag cakes en taarten moet bakken voor je werk en je bent jarig of je verveelt je. Dan probeer je natuurlijk om een hele speciale taart te maken. En als je dan ook nog een grapjas bent, dan maak je een cake of taart die helemaal niet op een cake of taart lijkt.

In de videos hieronder laat YouTubester SSSniperWolf er heel veel verschillende voorbij komen en geeft ze haar reactie daarop. Mocht je nou van al die voorbeelden zin gekregen om het zelf te gaan doen, dan moet je in elk geval weten dat je soms bijzondere ingrediënten moet kopen en het veel werk is. Je kan er zomaar een halve dag of langer mee bezig zijn.

Om je op weg te helpen hebben we wat linkjes verzameld. Als er basisrecept staat, betekent dit dat je er zelf nog dingen aan toe kan voegen om het lekkerder te maken, of bijvoorbeeld met wat kleurstof een andere kleur kan geven:

Hier vind je een basisrecept voor cake
Hier vind je een basisrecept voor banketbakkersroom (voor tussen de plakken cake)
Hier vind je een basisrecept voor botercrème (voor de buitenkant van de cake)
Hier vind je een recept voor fondant (om de buitenste laag  te maken)
Hier vind je een basisrecept voor glaceerfondant (kun je gieten en glimt)
Hier vind je een basisrecept voor icing (kun je lijntjes mee trekken)
Hier vind je wat tips voor het maken van kleurstoffen (of je koopt ze bij een bakwinkel)

We konden weinig recepten vinden voor het maken van jouw eigen look-a-like cake, maar hier is er in elk geval eentje voor het maken van kleine hamburgers.

En hier de videos: