Kerst-records

Mischa 1.671 maal bekeken.
Record, kerst, guiness book of records

'T LOO - Iedere dag vinden er record pogingen plaats met als belangrijkste doel om in het Guiness Book of Records te komen.

Dit boek is het meest bekende overzicht met records. Het boek word ieder jaar uitgegeven en het staat vol met de grootste, beste, snelste, dunste, en wat voor een record dan ook van dieren, mensen en dingen.

De brouwerij van Guiness bier is er ooit mee begonnen in 1950. Het was eigenlijk om aan caf├ęs te geven, zodat ze ruzies konden voorkomen als bijvoorbeeld iemand beweerde dat er een mier bestaat die per seconde meer dan 80cm kan lopen en de andere vond dat een grote leugen, dan zou er zomaar ruzie kunnen ontstaan. In het Guiness Book of Records konden ze dan opzoeken of het waar is (is waar, Cataglyphis bombycina loopt 85,5 cm per seconde). Als er een record ontbrak, of iemand dacht dat zij het beter kon, dan kon zij tot eind december het record proberen te vestigen.

Daarom zijn er in deze maand vaak extra veel records en veel hebben dan ook met Kerst te maken. We hebben er een paar op een rijtje gezet.