Blind 100 meter rennen en jongleren

Mischa 1.401 maal bekeken.
Hardlopen, geblindoekt, record

IDAHO - In augustus 2009 liep Usain Bolt 100 meter in een wereldrecord: 9,58 seconden. Op 22 november 2021 deed David Rush er 16,29 seconden over en toch was dat ook een wereldrecord!

David rende namelijk met een afgeplakte bril, zodat hij niets zag en terwijl hij rende jongleerde hij met drie ballen.

Dat het een hele prestatie is blijkt wel uit het feit dat David al sinds 2017 aan het proberen is om dit record te zetten. Maar iedere keer ging het fout.

Voor een record moest hij namelijk de hele 100 meter in zijn eigen baan blijven lopen, steeds sneller rennen, de ballen niet laten vallen, maar ook niet vasthouden en tot slot moest het vanuit meerdere hoeken gefilmd worden en moest direct na afloop de bril gefilmd worden, om er zeker van te zijn dat hij niets zag.

David vond vooral het rechtdoor blijven gaan het moeilijkste. En toen hij op 22 november bij de 23ste poging eindelijk zonder problemen over de finish kwam dacht hij dat het hem gelukt was. Helaas! de camera's stonden niet meer aan en hij moest het weer opnieuw proberen.

Uiteindelijk is het hem toch gelukt en zolang Usain Bolt niet gaat oefenen met jongleren en geblindoekt rennen, zal het record nog wel even blijven bestaan.