Single vangt record aantal aan bruidsboeketten

Anne-Roos 3.801 maal bekeken.
amerika, bruidsboeket, record, trouwerij, bloem

AMERIKA - Jamie Jackson zegt een wereldrecord te hebben gevestigd met het vangen van bruidsboeketten.

In 20 jaar heeft ze 46 keer de sierlijke bloemen van de bruid kunnen vangen. Ze hoopt met dit aantal een plekje te benuttigen in het Guinness Book of World Records. Het huidige record staat op 11 boeketten. Jackson geeft toe wel wat fanatiek te zijn geweest. 'Ik heb per ongeluk kleine kinderen geraakt.' In de afgelopen 20 jaar heeft de Amerikaanse vrouw een slimme manier ontwikkelt om de boeketten te vangen. Ze probeert zo dicht mogelijk bij de bruid te gaan staan, omdat deze meestal niet zo goed gooit en het boeket daardoor heel vaak het plafond raakt en daardoor meteen weer naar beneden kukelt.

Sinds 1996 heeft de vrouw 100 bruiloften bezocht en heeft dus 46% van de keren het boeket weten te bemachtigen. 'Het is een sport geworden.' Om ook echt het record op haar naam te krijgen moet ze bewijs hebben. Daarom is Jackson alle bruidsparen langsgegaan van wie ze op  de bruiloft het bruidsboeket ving om bewijs te verzamelen. 44 van de 46 stellen zijn nog steeds gelukkig getrouwd. 'Ik breng geluk.' 

Bijgelovige mensen denken dat als je het boeket vangt je zelf snel zult gaan trouwen. Maar bij Jamie heeft dit nog niet veel geholpen, ze is de ware nog niet tegengekomen.