Vaals niet meer hoogste punt

Anne-Roos 4.311 maal bekeken.
hoogste punt, hoogste punt van nederland, saba, mount scenery, binnenlands nieuws, vaalserberg

VAALS - Als je de hoogste berg van Nederland wilt bezoeken lukt dat niet meer door naar Vaals te rijden, maar moet je naar Saba vliegen!
Tot afgelopen zondag (10 oktober 2010) was de Vaalserberg met zijn 322,5 meter hoogte de hoogste berg. Sinds afgelopen zondag is Mount Scenery op het eiland Saba met zijn 877 meter hoogte de hoogste.

Huh op Saba, hoe kan dat dan? denk je dan mischien.

Nou dat komt omdat Saba afgelopen zondag officieel een bijzondere gemeente van Nederland is geworden en daardoor bij het Nederlands grondgebied (grond dat van Nederland is) hoort.

In Vaals hebben ze daarom afgelopen zondag met een klein feestje afscheid genomen van 'hun' hoogste punt.
Met een korte ceremonie, muziek, zang en saluutschoten werd op een grappige gedag gezegd.
Het is de bedoeling dat binnenkort een aantal ondernemers naar Saba reizen om het hoogste punt officieel aan de burgermeester van Saba over te dragen.

Mount Scenery ("Landschapsberg") is een 877 meter hoge slapende vulkaan. De laatste uitbarsting vond plaats rond 1640 en ging vergezeld van explosies en gloedwolken. De vulkaan geldt nog steeds als mogelijk gevaarlijk.

Mount Scenery kan worden beklommen via een pad met 1064 treden, dat begint in het dorpje Windwardside. De top is veelal in mist gehuld.

Voor meer info over Saba: klik hier