7-jarige verdient 180.000 met schilderen

Anne-Roos 3.116 maal bekeken.
kieron williamson, jonge kunstenaar, schilderen, veiling, kunst

HOLT - Hij zit nog op de basisschool, maar hij wordt nu al een "mini Monet" genoemd. De 7-jarige Kieron Williamson haalde afgelopen weekend in een half uurtje 180.000 euro op tijdens een veiling van 33 van zijn kunstwerken in een galerie.
Zijn werken werden zelfs gekocht door amerikanen die speciaal voor de veiling naar Engeland waren gekomen!
Kieron schildert vooral landschappen en stadsgezichten uit de streek Norfolk, waar hij woont. Het duurste schilderij ging weg voor een kleine 10.000 euro, het goedkoopste nog altijd voor 2.000 euro.

Kieron begon zijn carrière tijdens een familievakantie in Cornwall twee jaar geleden, hij vond de boten in de haven zo mooi. Hij vroeg zijn ouders om een schetsboek en al snel tekende hij niet alleen boten, maar ook achtergronden, landschappen en huizen.

Kunstenaars uit het dorp zagen hoe goed hij was en hielpen hem om nog beter te worden. In augustus 2009 had hij zijn eerste expositie en werd hij al een beetje beroemd.

'Ik hou van landschappen met de mooie luchten in deze omgeving,' zegt Kieron. Hij schildert elke dag vanaf zes uur in de ochtend tot hij naar school moet en ook weer na schooltijd.

Zijn succes is nog niet voorbij. Elke week schildert Kieron zes schilderijen. En er is nu al een lijst van 700 mensen die graag zo'n schilderij willen hebben. Er zijn dus genoeg mensen voor twee jaar lang schilderen!

Klik hier voor de website van Kieron.