Betrapt!

Mischa 430 maal bekeken.
Google, streetview, McDonalds

TYCHY, POLEN - Je hebt het vast wel eens gezien. Een foto van een straat die gemaakt is door Google. In Google Maps kun je door met het gele poppetje rechts-onderin te slepen en hem ergens neer te zetten, precies zien wat het poppetje zou zien als hij daar echt stond.

Om dat te kunnen, rijden er iedere dag honderden auto's, fietsers en lopen er zelfs voetgangers rond met een ronddraaiende camera. Deze camera maakt iedere keer nieuwe foto's van de voorkant, zijkanten en achterkant. Bij iedere foto wordt bijgehouden waar deze gemaakt is en als je dan in Google Maps zit, dan kun je het zien.

Maar wat nu als je de hele dag al rond rijdt en je hebt trek gekregen? Dan kun je natuurlijk gewoon de boterhammen opeten, die je hebt meegenomen, maar als je dan toch langs een McDonalds rijdt... Dat dacht de chaufeur in Tychy (Polen) ook en reed dus snel even door de Mc Drive om wat lekkers te bestellen. Hij was alleen vergeten om de camera uit te zetten.

Je kan dus precies zien hoe je door de McDrive moet rijden en ook dat hij zo te zien contant betaalt. Omdat er zoveel fotos zijn van over heel de wereld, valt het meestal niet op, maar begin deze maand ontdekten een paar jongens op internet het en deelden het op social media.

Zolang er geen nieuwe auto van Google met de camera aan door de McDrive zal rijden, blijven deze plaatjes helaas voor de chaufeur gewoon op het internet staan.

Klik hier voor de precieze plek

Wat mischien een schrale troost is, is dat naar aanleiding van de misser in Polen overal in Google Maps gezocht is naar de beelden bij de McDonalds. En ja hoor, ook in Poppleton in het Verenigd Koninkrijk is een chaufeur door de McDrive gereden zonder de camera uit te zetten.

Klik hier voor deze plek.