Grote hondenverhuizing

Anne-Roos 3.304 maal bekeken.
hond, opvang, china, kat, vrijwilliger, houyu, dierennieuws

HOUYU VILLAGE - In China vindt komende zaterdag een enorme verhuizing plaats van 1500 honden en 200 katten.
Ha Wenjin is jaren geleden begonnen om in haar vrije tijd op zoek te gaan naar zwerfhonden die hulp nodig hadden. Ze nam dan zieke of zwakke honden mee naar huis en zorgde voor hen.

Omdat ze steeds meer honden opving werd het huis waar ze woonde te klein.
Ook koste het haar steeds meer tijd en was dat moeilijk te combineren met haar baan.

Daarom besloot ze haar baan op te zeggen, al haar spullen te verkopen en een boerderij te kopen.
Deze boerderij bouwsde ze om tot een verboden-te-doden-opvanghuis voor honden.

Sinds die tijd zorgt ze goed voor de dieren en krijgt ze daarbij hulp van zo'n 10 vrijwilligers.
Zij helpen bij het zoeken van dieren, het verzorgen van de zieke dieren en bij het schoonhouden van de gebouwen en buitenplaatsen.

Iedere dag verzamelen vrijwilligers in de stad vleesresten in. Die brengen ze elke ochtend naar de boerderij om de dieren ermee te voeden. Geld voor het kopen van eten is er namelijk niet.

Ondanks het feit dat veel mensen helpen en het erg goed gaat met de dieren, wil de overheid dat ze vertrekt. Ze willen namelijk op de plek van de boerderij huizen en winkels bouwen.

Na lang zoeken heeft Ha Wenjin eindelijk een nieuwe plek voor haar en de dieren gevonden. De nieuwe boerderij ligt niet te dicht bij de huizen (1500 honden maken namelijk heel veel lawaai!) en ook weer niet te ver weg, anders komen er geen vrijwilligers.

Aanstaande zaterdag moet er verhuisd worden. Ze heeft nog hulp nodig, dus mocht je in de buurt zijn, dan kun je even komen helpen.
Er zijn mensen nodig om de dieren met vier gehuurde bussen te vervoeren, maar ook nog mensen die na de verhuizing de bussen weer schoon maken...