Weekendje na 71 jaar vergoed

Anne-Roos 3.704 maal bekeken.
oorlogsveteraan, weekendje weg, len townsend, bourne hotels, vergeten, grappig nieuws

BEMBRIDGE - Een 89-jarige oorlogsveteraan (iemand die in de tweede wereldoorlog heeft gevochten) heeft na 71 jaar toch nog van een vakantie kunnen genieten die destijds wegens het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog niet door kon gaan.
 
De toen nog jonge Len Townsend had in 1939 een weekendje weg gepland naar het Yelland’s Chalet Hotel in Bembridge. Helaas brak kort na de boeking de oorlog uit, waarop Townsend een brief van de reisorganisatie kreeg waarin stond dat het hotel was overgenomen door de regering.

Bij de brief zat een bon waarop stond dat hij tegen inlevering ervan de 10 shilling (ongeveer 0,56 euro) kon terugkrijgen. Als men dat niet wilde, kon men ook de bon gebruiken om later nog eens voor een nieuw weekend te betalen.

Townsend was het bon allang vergeten, toen het laatst plots uit een oude doos tevoorschijn kwam.

Toen de tegenwoordige eigenaren van het hotel, dat inmiddels 'Bembridge Coast Hotel' heet, het bijzondere verhaal hoorden, besloten ze de vakantie van de oude reiziger na 71 jaar alsnog te vergoeden. 'Ik had dit nooit verwacht. Het was een geweldig weekend, ik ben blij dat ik uiteindelijk toch nog ben gekomen', aldus een blije Townsend in de Britse kant Daily Mail.

De bon: