Lelijkste hond ter wereld

Anne-Roos 6.257 maal bekeken.
lelijk, hond, ugly dog competition, guiness book of records

PETALUMA - Als je aan een hondje denkt, denk je meestal aan twee lieve grote ogen die je vrolijk aanstaren, of bijvoorbeeld een sterke hond, die iedereen wegjaagt.
Je zal niet zo gauw denken aan een lelijk mormel. Om er nu voor te zorgen dat er ook baasjes zijn die graag een lelijke hond willen hebben, organiseert de Sonoma-Marin Fair in Californië ieder jaar het 'Wereldkampioenschap lelijke hond'.

Vanuit heel de wereld, maar vooral vanuit Amerika komen baasjes met lelijke honden om mee te doen.
Behalve dat het leuk is om te weten of jouw hond de lelijkste ter wereld is, win je ook nog eens 1.000 dollar. De lelijkste hond ter wereld verdient het hele jaar ook nog eens geld door mee te doen aan reclame, televisieshows en films.

Dit jaar won de chihuahua Princess Abby Francis (eerste foto). Zij viel vooral op door haar hoge achterpoten en haar lage voorpoten.

Volgens haar trotse bazin Kathleen Francis is ze helemaal niet lelijk, maar juist de mooiste van heel de wereld.

Sommige honden worden na het behalen van de titel wereldberoemd, zoals Miss Ellie (foto rechts), zij won vorige keer de titel en verdiende daarna meer dan 80.000 euro voor het dierenassiel waar ze vandaan kwam. Helaas overleed Miss Ellie begin dit jaar.
Â