Paralympische Spelen Vancouver

Anne-Roos 3.983 maal bekeken.
Kees-Jan van der Klooster, winter, zitski, winterspelen, vancouver

VANCOUVER - Terwijl de meeste mensen de Olympische Spelen alweer helemaal zijn vergeten, zijn dit weekend de Spelen weer begonnen!

In Vancouver zijn momenteel de gehandicapte topsporters aan het strijden voor een gouden medaille.

Omdat iedereen met een handicap mee mag doen, zijn de regels soms wel wat aangepast. Bij de ski-slalom doen bijvoorbeeld ook blinde skieërs mee.
Zij krijgen hulp van iemand die met hen meeskied.

Nederland heeft maar 1 deelnemer: Kees-Jan van der Klooster.
Kees-Jan doet met zijn zitski mee aan de afdaling, de reuzeslalom en de super-G.
Als je een beetje meer weet van skieën, weet je dat dit de snelste onderdelen zijn van het skiën. Kees-Jan houdt dan ook van snelheid.

De 32-jarige Vlissinger had al in actie moeten komen, maar vanwege de dikke mist werd er niet afgedaald van de pistes in Whistler.

De afdaling, zijn favoriete onderdeel, is nu verplaatst naar donderdag 18 maart.

Van der Kloosters coach, Falco Teitsma, was niet gelukkig met het veranderde schema. ,,Het is bij de afdaling niet ideaal dat er nu acht dagen komen te zitten tussen de enige training en de wedstrijd. Maar iedereen heeft daar last van. Het gaat er nu om wie hier het beste mee om kan gaan."

De reuzenslalom is ook verplaatst, van vrijdag 19 naar dinsdag 16 maart. Van der Klooster zal dus nu op die discipline voor het eerst in actie komen, als het weer het toelaat. De Super-G, zijn derde onderdeel, verhuisde van maandag 15 naar vrijdag 19 maart.