Ontdekhoek in Amsterdam geopend

Anne-Roos 3.817 maal bekeken.
ontdek, ontdekhoek, wetenschap

AMSTERDAM - Naast de vier bestaande vestigingen in andere plaatsen, is afgelopen week ook een nieuwe vestiging van de 'Ontdekhoek' in Amsterdam geopend. 

'Ontdekhoek' is een initiatief van Bert Nagel en heeft als doel kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met de wetenschap.
Jaarlijks bezoeken nu al zo'n 80.000 kinderen en begeleiders de 'Ontdekhoek' en men verwacht dat het er nu 100.000 worden.

Niet naar huis
"Wat is het leukste in de Ontdekhoek? Alles is leuk! Behalve dat je weer naar huis moet."
Als je eenmaal binnen bent, wil je niet meer weg. Lekker een middagje chips bakken, zeepjes maken, dijken bouwen en nog veel meer.
Er is geen computer te vinden, maar wel meer dan dertig leuke proefjes en spelletjes. 

Je krijgt een bordje waarop de activiteiten die ze gedaan hebben worden afgevinkt. Je gaat helemaal alleen aan de slag, en als je er soms niet uitkomt, dan zijn er genoeg mensen van de 'Ontdekhoek' die je een handje kunnen helpen.

Dijk bouwen
Meestal willen de kinderen zoveel mogelijk doen, zodat ze aan het eind van de dag bijna alles geprobeerd hebben. Maar bij de waterbak, waar dijken gebouwd worden, blijven de meeste kinderen wel iets langer knoeien. Als je hier eenmaal je handen nat gemaakt hebt, dan wil je ook een stevige, hoge dijk bouwen, waardoor het water bijna over de rand gaat.

De ontdekhoek biedt kinderen en ouders een leuke en leerzame belevenis, waarin kinderen ontdekken dat ze heel veel kunnen. 

Meer info: www.ontdekhoek.nl